„A BOR JÓKEDVRE DERÍT”

Bejelentkezés:
20/546-9834

Tamás Pince

Csopak H-8229 Csopak, Arany J. u. 1.
Tel.: +36 70 528 1015
info@tamaspince.com
www.tamas-net.com

A SZŐLŐBEN

Csopak egyik legjobb adottságú szőlőtermő hellyel rendelkezik a világon.
Szőlőterületünk 2,5 ha nagyságú, 120-170 m tengerszint fölött fekszik a község déli lankáin.
A talaj permi vörös homokkőből és meszes, márgás üledékből tevődik össze.
A szubmediterrán klímának köszönhetően az időjárás kiegyensúlyozott.
A terület nagy előnye az a tóról visszaverődő plusz 40-50% fénymennyiség, amit már a rómaiak is nagyra értékeltek.
Ennek a sok összetevődnek az eredményeként karakteres, hosszú érlelésű, nagy potenciállal rendelkező borokat tudunk készíteni.
A terület 60%-án Olaszrizling, 30%-án Cabernet franc, és hozzávetőleg 10%-án Syrah és Pinot noir van.
A szőlőterületet saját magunk műveljük, és kizárólag ezt dolgozzuk fel borrá.
A legtöbb mai modern ökológiai segédanyag használatát elutasítjuk, sokkal inkább hagyatkozunk tapasztalatainkra.
Következtessen próbálkozunk a természetes egyensúly fenntartására, bio művelésmóddal.
Ennek eredményeképpen boraink nem követik az internacionálisan gerjesztett “áramvonalas” borstílusokat sem.

A PINCÉBEN

Boraink kizárólag fahordóban erjednek és ott is érlelődnek,
fehérboraink minimum 9-11hónapig 500-800 l ászok hordókban.
Vörösboraink 22-23 hónapig, használt barik hordókban.
Az erjedésnél a természetes élesztőkre hagyatkozunk, a kénen kívül
más kémiai segédanyagot nem használunk a pincében