„A BOR JÓKEDVRE DERÍT”

Bejelentkezés:
20/546-9834

Linczy Pince

Linczmayer Tamás
pincegazda
Csopak, Berekháti u.

Nyitva tartás: május 15. – szeptember 15. 17-23 óráig
Tel: +36 87/446-294

linczy-pince@freemail.hu
www.linczmayertamas.fw.hu

Csopak történelmi hírnevét a természeti tényezők szerencsés harmóniája és sok-sok nemzedék szakmai tapasztalatának felhalmozódása alapozta meg. A víztükörre tekintő domboldalak fénygazdagsága és a terület egyedülálló tulajdonságai az ültetvények számára biztosítják mindazt, amit a természet megadhat. Ebben a térségben tevékenykedett a Linczmayer dinasztia: őseim, akik sok helybélinek munkalehetőséget, megélhetést nyújtottak. E hagyományt folytatva 1985-ben indítottuk vállalkozásunkat, a Linczmayer Pincét melegkonyha étteremmel, nádtetős kerthelyiséggel, melynek panorámája lenyűgöző látványt nyújt a Kerekedi öbölre. Magyaros ételekkel, borkóstolóval, szalonnasütéssel, bográcsolással tesszük emlékezetessé a nálunk szórakozó, kikapcsolódni vágyó vendégek időtöltését. Főszezonban a pincehelyiség vinotéka jelleggel működik. Ősztől tavaszig gasztronómiai boresteket szervezünk borpincénk bemutatásával, 50 férőhellyel. Szőlőültetvényünk nagysága és minőségi palackos boraink hűen tükrözik a táj arculatát.
Működésünk során a borászatra egyre nagyobb figyelmet fordítottunk. Új fajtákat vezettünk be a helyi piacon (sárgamuskotály és tihanyi merlot). Három alkalommal elnyertük el a “Csopak Borosgazdája” címet (1997, 2000, 2003). Díjynyertes borainkat gyakran elemezzük a borvidék többi szakemberével, akikkel jó együttműködést alakítottunk ki.
2000-ben készítettünk egy Katalin-napi szüretelésű Olaszrizlinget, amit sikerének köszönhetően 2001-ben újra és nagyobb mennyiségben termeltünk. Ez a bor nemzetközi borversenyen ezüstérmes lett. A 2003-as évjáratban újabb 30 hl-es tételt tudtunk aszú minőségben előállítani.
A 250 hl körüli bormennyiségünk hűen tükrözi vállalkozásunk nagyságát. A 2000. évtől borainkat csak 2 l-es üvegekben, illetve palackokban árusítjuk.
Amennyiben felkeltettük érdeklődését boraink iránt, keressen meg bennünket.