„A BOR JÓKEDVRE DERÍT”

Bejelentkezés:
20/546-9834

Forralt bor főző verseny…

A Karácsony és Szilveszter között nyitva tartott pincék után a sokakat vonzó forralt bor főző verseny immár hagyományosan, egybekötve az újbor kóstolással,az újév első napján került megrendezésre Lovason. Ez alkalommal a téren nem csak a helybeliek , hanem a  környékbeli település lakosai , valamint azok gyűltek össze, akik szeretik Lovast. Örömünkre, hisz ez azt jelenti, hogy mindenki érdeklődve várja a vállalkozó kedvű boros gazdák által készített finom borok kóstolását, és azt a hangulatot, amellyel együtt köszöntjük az új évet… A főzésben részt vettek többek között a borút egyesületi tagok, boros gazdák. Név szerint: Sarok  borozó, Ács Károly,  Abonyi Gábor és csapata,  Papp Huba, Lovasi vendégvárók csapata, Nádasi Család, Pocca Pince Felsőörsröl . Az időjárás kegyeibe fogadta a programon résztvevőket, hisz gyönyörű szép idővel köszöntött be 2014. év első napja. A vállalkozó szelleműek így még nagyobb kedvvel készítgették a vendégek számára a finom itókákat, amit sokan kóstolgattak, és dicsérgettek. A  borok mellé  finom sütemények, ropogós pogácsa és más finomság is került… A népi kikiáltó is gondoskodott a hangulatról nem csak az  ételek és italok.  Igazán jó hangulatban telt kóstolgatás.

A forralt borok  versenyére öt csapat nevezett melyet a zsűri értékelt.

A zsűrizést Csiszár Péter Czeglédy Ákos és Both Gábor végezte nagy gondosággal, kóstolással.

A zsűri meghozta  döntését, ami nem volt egyszerű feladat, hisz mindenki szívvel, lélekkel és egyéni titkos recept alapján készítette borait. A közönség is lehetőséget kapott, arra, hogy a számukra legfinomabban elkészített italra szavazhassanak. A zsűri nehéz helyzetében a közönség is osztozott.

A jó hangulatban telt kóstolgatást követően az Önkormányzat termében Ferenzi Gáborné polgármester asszony köszöntötte a vendégeket és Boldog Újévet kívánt újbor koccintásával.

Az újév köszöntő után került sor a zsűri döntése alapján az eredményhirdetésre.

1. helyezett: Ács Károly

2. helyezett: Nádasi Család

3. helyezett: Pocca Pince Felsőörs

Közönségdíjban részesült: Abonyi Gábor csapata

A vidám hangulatú vendégsereg számára, a rendezvény tovább folytatódott újborkóstolással, ami remélhetőleg szintén megnyerte a részt vevők tetszését és hírét viszik a Lovason termett finom borok ízének, amit természetesen nem csak az újév első napján lehet fogyasztani, hanem az év többi napján is, hogy megszépítsék, ünnepivé varázsolják vele a meghitt pillanatokat.

Jövőre is várunk mindenkit, akár borfőzőként, akár vendégként, látogassanak el hozzánk, ismerjék meg kis közösségünket, vendégszerető lakosait és nagyszerű boros gazdákat. Sikeres, boldog, egészségben gazdag új esztendőt, kívánt mindenkinek, a Csopak Környéki Borút Egyesület nevében: Vajda Kálmán elnök.